onsdag, maj 31, 2006

bra bra

Bra start - precis vad jag behövde!

"Ett missat samtal"

Det var nagel-C som ringde för att berätta att hon börjat bra idag. Första dagen med mina smycken och hon sålde det dyraste (som jag fått skäll för idag, för det är tydligen ändå ruskigt billigt) jag lagt dit. De senaste veckorna har jag pysslat pärlor ganska intensivt och det räcker att en liten pinne behöver inhandlas för att notan ska springa iväg på över 300:- Flera gånger i veckan...

Ska kolla till första stället utanför stan i nästa vecka. Tror nog att hennes kundkrets också kan gilla snäckorna. Själv är jag sådär nyförälskat-löjligt-förtjust i dom! :)

Idag blir det ingen tid för pärlor, för om en stund ska jag passa grannens kids och vi ska måla stenar att pryda gården med och sen kallar vanliga jobbet. Men imorgon ska jag göra en beställning. Rosa halsband och armband. Influeras nog en del av detta men mer färgade stenar.




Ha det gott så länge alla två läsare! =)

tisdag, maj 30, 2006

Jag skriver, alltså finns jag

Läsare, finns dom här?

Satt och kikade lite på bloggtoppen. Herre gud vad stort det här med bloggandet har blivit. Kul!
Undrar just om det är någon som läser här inne. Till skillnad från min andra blogg är det ju just det som är syftet med denna - att någon läser.

Jag drömmer någonstans om att kunna ha smycketillverkning/försäljning som en liten bisyssla när jag pluggar i höst. DET hade varit lyxigt :)

Ett vackert muranosmycke i guldfärgad kedja får pryda kvällens sista inlägg.

Tre ställen som säljer mina smycken!

Tredje stället klart!

Efter en lång dags slit är nagel-C på plats på sitt nya ställe och mina smycken fick följa med. Gud vad det här är roligt. Jag är så lyckigt lottad som känner så bra folk här i stan! :)

måndag, maj 29, 2006

Ännu ett pysselprojekt

Ja, en hel del smyckepåsar är färdigsydda och det är som om kreativiteten sprutar ur öronen på mig och jag kastar mig på nya projekt hela tiden och faktiskt lyckas riktigt bra.
Lite roligare att ge bort ett färgglatt smycke i en vacker smyckepåse. :)

söndag, maj 28, 2006

Somrigt

Summer Collection 2006


Lite smakprov ur sommarens färgglada kollektion.
Maila maria.z@comhem.se om du vill ge dig själv eller någon annan en smyckegåva!

Jag hade fotat snäcksetet! Blev så glad när jag kollade genom bilderna på minneskortet.




Halsband och armband - inte ännu avslutade. Funderar på att sätta silvriga blommor istället för rosa glaspärlor i halsbandet också. Det ser ut som om det är gröna stenar men det är oljiga reflektioner, snäckorna är cerisa och benvita.
Halsbandslängd ca45 cm





Rött/korallfärgat halsband. Längd ca 45 cm.







Två ensamma armband. Perfekt när man inte har så många pärlor av samma sort.



Sötvattenpärlor med strassdelar.

Snäck-örhängen.

Mors-dag-present

En mamma i en annan stad kommer att få en försenad mors-dag-present av sin son den närmsta veckan. Presenten har jag gjort. =)
En kollega köpte ett set med halsband och armband gjort av snäckor i turkos och cerise till sin mamma igår. Tyvärr hann jag inte ta kort på det, men jag tror jag kommer att göra flera liknande, för de är verkligen somriga och fina de där små snäckorna.

Återkommer imorgon med lite nya bilder.

söndag, maj 21, 2006

En, två...

Man kan om man bara vill!

















Heja vad skönt det var att räkna till sju färdiga söta små smyckepåsar, made by me. :)
Det skulle Ulla syslöjdsläraren nog aldrig tro. Inte jag heller faktiskt. Men nu blev det faktiskt så.
Pysslet når oanade höjder och snart trillar jag väl ner och bryter armar och ben, men då har jag iaf fått testa på mer på ett par månader än vad jag har testat på 30 år.
Min gula sjal är förresten klar också...:)

Bilderna är lite knas i färgerna för jag fick för mig att fota nu, mitt i natten. Mörkt mossgrönt och ljust blågrönt är sanningen.

Smyckepåsar

Gårdagens sy- och pärlstuga

Igår lös flitens lampa över mig och bästaA. Vi sydde, jag en och hon typ tio, smyckepåsar och gjorde halsband. Idag tänkte jag att eftersom jag varit i tygaffären och fyra olika sorters tyg så skulle jag prova själv, att sy. Herrejävlar. Mycket smått pilleri passar mig perfekt, men symaskiner och jag funkar inte bra. Jag har gjort fyra påsar nu och en är bra. De andra är; sne o ving, uppåner på ena sidan och gudvetvad. Det är precis som att min hjärna inte KAN tänka i sytermer liksom... Men skam den som ger sig. Nu ska jag prova en till, för det nya tyget är så sjukt snyggt att jag bara måste få till det.
Återkommer med bilder när det klaffat. :)

fredag, maj 19, 2006

Två ställen

Andra stället riggat och klart!

Nu känns det mäkta bra att vara en blingblingare måste jag säga!
Frisören Annika har fått ca 20 örhängen och 15 halsband till sin salong och det blev kanonsnyggt på stället som jag faktiskt hittade igår. Plus en glasvas som vi la lite genomskinliga pärlor i botten av och hängde kedjor med muranohängen över kanten på. (oj vad mycket prepositioner i en och samma mening.) Hon har en salong till i en annan stad där hon också vill sälja mina smycken. Åh vad jag blir glad!



Bara för att jag själv tycker det är roligare att läsa en blogg som har lite levande bilder i sig så sätter jag in två små bilder som egentligen inte har något speciellt med dagens inlägg att göra, mest i förgyllande syfte. Örhängena kostar 55:-/par eller 2 par för 100:- för er som undrar.


Trevlig helg på er, nu stundar mindre glamoröst jobb i form av vindsstädning och allmänt slängande av gammal lump.
Hoppas att solen skiner på er alla och att ni får en härlig och skön helg!

torsdag, maj 18, 2006

Glitter och muranoskruvar

LYCKA!
De glittriga snäckorna.

Så glad jag blev när jag hittade de glittriga snäckorna.
Dom är beyond ljuvliga. :)
De och muranoskruvarna är på topplistans första och andraplats just nu.
Vad tycker NI?


Halsband 250:-
Gjorde lite örhängen också av de glittriga snäckorna. 55kr/par.




Och så muranoskruvana. :)

Kedja med skruv i: 175:-


onsdag, maj 17, 2006

Blingbling-dag


Oj, en heldag med bling.

Först sätta ihop ett antal smycken som skulle till Frisören Anneli. Sen till massa olika ställen för att hitta dekomaterial. Slutade med att jag bara la ett vitt tyg i fönstersmygen och la ut smyckena på hennes tegelhylla. Det blev fint, tyckte både hon och jag.

Hoppas hon säljer dom allihop imorgon helst, för just nu kliar det i mina bingbling-fingrar men kassan är tom.
Har iofs lovat att ta med lite olika örhängen till jobbet i helgen, men det är ju helgen det... två hela dagar till. Haha.









När jag ändå var på massa olika ställen så passade jag på att köpa två tygbitar och lite sidensnöre. Pysslet vet inga gränser och härnäst på schemat står att sy smyckepåsar. Grannen har lovat att assistera med sin symaskin. Spännande, för jag vill minnas att jag valde träslöjd hela grundskolan. Lovar att återkomma med rapport angående syprojektet.







Jo just det, innan jag plockade ihop de smyckena som skulle till salongen så gjorde jag ett par örhängen av de sista krokarna jag hade hemma.
Kamoflage-paret är mina personliga favoriter!

Ska försöka få till en dag med Frisören Annika också så att vi kan komma överens om vilka smycken hon vill sälja på sin salong. Tror det blir mer kedjor och lite coolare stuff där, och det lite mer söta hos Anneli. Men man vet aldrig. Båda har ju nog kunder av varierande sort, så det kanske är bäst att variera sortimentet också. Det är bara jag som är så nojig och tycker att jag måste skaffa mig en egen stil och hålla mig till den. Varför ska man egentligen det, när smaken är så olika från person till person...?























skyltmaterial och byteshandel

Hej hej hallå,

Är det någon som vet var man får tag i skyltmaterial avsett för smycken? Såna där plexiskyltar som kan ställa på disken och hänga örhängen på tex. Eller något T-format att hänga halsband och armband på?
Eller syr någon som en galning och vill ha smycken som betalning för att sy små söta smyckepåsar i sånt där glansigt genomskinligt tyg??
Vaganza tror jag det heter.

Hör i så fall av er till maria.z@comhem.se

Nu måste jag göra lite fler somriga örhängen, det ska fyllas på på ställe nummer ett idag. =)

Ciaaao!

lördag, maj 13, 2006

Exporthalsbanden








Beställningarna är klara.

Nr 1 ska en femtonårig tjej få.
Nr 2 ska en tjej som tar studenten få.
Nr 3 ska den femtonåriga tjejens mamma få.
Alla tre bor i NY dit min mor åker om två veckor och jag känner damerna i fråga och har anpassat färgerna efter deras utseende och personligheter. Både mamma, som direkt gick med mig till pärlaffären för att köpa nya pärlor så att jag kan fortsätta skapa, och jag blev jättenöjda!

Trevlig helg på er, blingbling-lovers!

torsdag, maj 11, 2006





























Tre beställningar idag. Starka färget som cerise och turkos handlar det om. Tror jag gör något i stil med de på bilderna och byter ut färgerna mot de önskade.
Måtte solen förlåta mig för att jag sitter inne och pysslar istället för att förvandla mig till pepparkaka. Måste ju göra mina kunder nöjda och glada!

tisdag, maj 09, 2006

Murano

En liten kollektion muranoskruvar/hjärtan i kedja.
















De fyra första på bilden, i närbild.

















De tre sista på bilden, i närbild.
Sorry för de något dåliga bilderna, var trött i tittorna.

Ska bara...


...fotografera. Sen kommer det lite murano i kedja.

Be back later!
/ M

måndag, maj 08, 2006
















Vad jag lärde mig på första smyckepartyt? =)
Att damer på 60+ inte kan ha starka färger, inte kan ha örhängen som hänger, inte köper presenter till sina barn och att de fortfarande tror att deras färganalys från 1993 fortfarande gäller.

Nåja, 4 halsband är bättre än inget. Tänker jag efter så är det ändå inte de damerna jag har haft i tankarna när jag har gjort smyckena så det gör inte så mycket. Vi hade en solhärlig dag ute i Ms trädgård och alla var trevliga och glada så jag kunde haft det betydligt värre.

Nästa party blir nog med folk i åldern 20-50. Men först ska jag göra klart de beställningarna som trillade in under förra veckan.

lördag, maj 06, 2006

pre party

IIIIIiiiiiiiiiii! Imorgon gäller det. Första inbjudna smyckepartyt! Minst tio pers kommer och jag är så förväntansfull. Utan för höga förväntningar. Om så bara en gillar mina saker så är jag glad.

Har en lång inköpslista och är på väg att handla pärlor och tillbehör nu, för den senaste veckans produktion har så att säga tömt lagret. I love it! Wish me luck imorgon. :)

På återseende efter partyt!

fredag, maj 05, 2006

Logga tankar om en logga


Funderar på om jag skulle skaffa någon sorts logga att "märka" mina smycken med. Men gud, det känns fånigt. Som om jag självutnämner mig till värsta designern.. Hrm. Säkert en typisk tanke för mig, right. Tro för tusan inte att du är något. Om inte jag ska tro att jag är något - vem ska då tro det? Logga it is!
Tänkte nåt schysst papper eller plast, som man kan hänga i alsterna lite lätt sådär.

Grus; lust att spåna lite?

torsdag, maj 04, 2006



















































För tillfället så råder febril verksamhet i smyckeverkstaden.
Party på söndag och ett gäng beställningar.
Ingen är gladare än jag! :)

Det har varit fokus på örhängen inför partyt, men jag hann med att leka lite med muranohjärtan och kedja i silver- och guldfärg också igår. Läckert om du frågar mig.

måndag, maj 01, 2006

kritik

Ännu en söndag. En skön pysseldag. Jag laddar fortfarande inför smycke- och sjalpartyt och fyller på mitt lager för fullt. Hade varit kul att få lite kritik av er som läser, för man stannar lätt upp i sina egna inspirationstankar angående färger och modeller. Vad gillar ni och vad gillar ni inte, gott blingblingfolk? :)