torsdag, juni 29, 2006

Många är långa...


Armband är kul att göra, för det går så fort. Först får jag en liten idé, sen lägger jag upp pärlorna på rad för att se om det blir fint, sen trär jag. (alla antecknar va?) Vips, klart!
Ska nog köpa lite mer ovala facetterade färgade glaspärlor för dom blir himla fina i armband.
Eller vad säger ni?


Muranohängena är fortfarande populära och inför smyckepartyt här hemma i trädgården om en vecka har jag ett okej lager. Ser nästan ut som karameller i kedja när man fotar dom så här.


Dags att röja upp vid arbetsplatsen, ikväll ska det kompispysslas. Alltid kul att byta idéer och eventuellt pärlor.
Syns snart igen! Och igen: bor du i Malmö är du välkommen att höra av dig för adress till smyckegårdsparty nästa torsdag kl 18!

onsdag, juni 28, 2006

Det finns inget dåligt väder...

Jo det finns det visst. Jag avskyr gråväder. Det enda som är positivt med det är att man inte behöver ha dåligt samvete över att man är inne.
Snäckseten går himla bra så jag gjorde ett grönt till igår, inför smyckekalaset i nästa vecka.


Jag har också gjort ett rosa/gult långt halsband med tillhörande armband med chips och snäckor.



Resten av skapandets resultat kommer imorgon eller senare ikväll.
Hoppas att solen också gör det! :)

-ett klick på bilderna gör dem större-

tisdag, juni 27, 2006

Äntligen tisdag!

Det finns egentligen bara en pärlaffär värd att nämna här i stan, men okejdå, vi säger väl att det finns ett par till. Den jag gillar och den jag har nära till har båda stängt på måndagar. Idag är det tisdag. Idag ska jag köpa bling! :)
Gårdssmyckeparty-datum halvspikades igår med grannen C. Kanske blir det MaryK-produkter också, vilket jag inte är så jätteupphetsad över men tänker inte protestera.
Har du fotfästet i Malmö eller har vägarna förbi så boka in tisdag eller onsdag nästa vecka, typ den 4e eller 5e vid 18-tiden. Adress får du via mail. På plats bjuds det på tilltugg och tilldryck. :)

Nu stan!

söndag, juni 25, 2006

Gårdssmyckeparty i juli

Nu känns det i min själ som om sommaren kommit för att stanna. Jag tänker bjuda mina grannar på lite plockmat och en sjudundrandes smyckevisning i trädgården inom kort. Om jag sätter upp en lapp i trapphusen de två och skriver att alla i huset och deras vänner och bekanta är välkomna så kanske vi kan bli en glad liten samling. "Projekt Juli" inlett...:)
Bild i bloggen, äntligen!

Stort tack till tjejen bakom den här sighten, som på ett perfekt sätt förklarade för mig hur jag skulle göra för att få till en bild i sidhuvudet eller vad man ska kalla det!

Jag bara tog en bild och la in för att se hur det blev och om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog att pyssla till det ytterliggare vid ett senare tillfälle. Helst skulle jag vilja ha en bild på mig själv OCH pärlorna. Jag lite svagare och pärlorna i förgrunden. Vi får se, det kanske kommer. Eller om någon känner för att bildpyssla så får ni gärna höra av er.
Det allra bästa med internet, enligt mig, är att man kan få näst intill proffshjälp med allt.

lördag, juni 24, 2006

Snälla...

Jag vill pynta min blingblogg. Där uppe där det står Blingblingbyme vill jag ha en bild som bakgrund istället för vitt. Någon som vet hur man gör? Bilden finns uppladdad på nätet och jag har provat att klistra in url:en i templaten under 'header' men det funkar inte. Om någon vet, hör av er snälla! Vill göra sommarfint här inne ju! :)


Setet på bilden, som blir större om man klickar på den, är gjort av det röda hjärtat som fanns på bild för några dagar sen. Stenarna är inköpta på Manhattan, Broadway så man är garanterat ensam om smycket här hemma i långa landet :)
Pris: 259:-


Snart lunch, sen ska jag skapa. Det kliar i fingrarna idag! På återseende.



onsdag, juni 21, 2006

Det händer lite...

Dagens snäckset, som inte gör sig så bra på bild.
Färgerna är inte så olika varandra i verkligheten. Kan tänka mig det här setet på en snygg rödhårig tjej. Man kanske skulle skaffa sig lite livs levande modeller att hänga upp sina alster på, istället för köksstolen. :)




Längd ca 100 cm och armbandet är ca 17-18 cm

De senaste dagarna har jag fått en hel del mail från folk som hittat mina smycken på nätet (kul!) och vill fråga lite av varje och faktiskt idag en till som kan tänkas bli en bra återförsäljare eller vad man ska kalla det. En nätshop för oetablerade designers där de säljer på kommission - på uppdrag med viss provision. Låter som något helt i min smak. Det är så tråkigt med affärskedjor och samma lika hela tiden. Mycket roligare att köpa något från någon som bara gjort ett. Som jag :) Hoppas det kan bli något. Ser framför mig hur jag kombinerar studierna i stockholm med smyckegrejande i ett rum någonstans i huvudstaden och gör affärer lite här och där med trevligt folk!
Nu drömmer jag igen...
Smickrande & skrämmande

Igår fick jag ett mail från en tjej i Karlstad som skulle öppna en butik och ville sälja mina smycken där. Självklart blev jag jätteglad och jätterädd. Visst vill jag att en schysst butik ska sälja mina grejer men det får inte bli för stort, jag måste hinna med både mentalt och fysiskt. Jag har ju ett annat jobb som ska skötas och snart inredningsstudierna också.

Hade det varit så enkelt som det är hos C där jag bara visar henne mina senaste alster och hon säger "jaaa vad fina, dom vill jag sälja" så hade jag inte tvekat, men tjejerna ville ha bilder, priser och leveranstider. Och jag jobbar ju på impuls. Känner jag för att pärla så pärlar jag, annars inte. Det ska vara en harmonisk tjej bakom trådarna, annars blir det inga fina grejer.

Erkänner att jag fick en skön kick av att bli tillfrågad och spinner gärna vidare på tanken, dock är det lite för stort för tillfället. Eller i alla fall så kändes det för stort, jag vet ju inte säkert ännu. Men att trängas med Hankypanky-underkläder är ingen liten grej va? :)

Återgår till pysselplatsen och återkommer nog med bilder ikväll, inspirationen är på topp idag!

tisdag, juni 20, 2006

Tisdagsbestyr och armband

Om en liten stund ska jag bege mig till stan för att lämna smycken till säljstället C samt fylla på lite i förråden. För tillfället har det andra säljstället semesterstängt och det tredje stället kommer jag att hoppa över tills vidare. En söt liten presentaffär eller blomstershop skulle vara trevligt att sälja i. Frågan är om det är lönt att leta efter något nu så här 2 månader innan jag faktiskt ska lämna stan för Stockholm en termin...?! Nåja, det löser sig, som allt annat.

På smyckepartyt blev tjejerna glada för att mina armband inte gled av deras händer. Det är tydligen inte bara jag som har smala handleder, vilket ju var kul eftersom jag gjort armbanden efter mina egna mått. Bjuder på två armbandsbilder idag innan jag cyklar till stan. Ha det så skönt i solen, friends!



85:-/st.

måndag, juni 19, 2006

Skyltning pågår!

Måste ju passa på och skylta med mina örhängen när de nu är organiserade och hänger så fint.
I sommar bjuder jag på frakt och emballage så passa på nu om det är något du eller någon du känner gillar.
Sommarpriser bjuder jag också på :)
  • 1 par 55 kr
  • 2 par 100 kr
  • 3 par 140 kr
(Silver i krokarna 20:-/par)




Hasta la vista!

Måndag - väntedag...

Pärlaffären på Davidhall har stängt på måndagarna och vad tycker vi om det?
Har hört att det har öppnat en pärlaffär vid Dalaplan också, man skulle kanske styra cykeln dit och undersöka. Fast å andra sidan är den här dagen gjord för att sola för det är ju jättefint väder, så jag kanske ska vänta till imorgon.



mer pärlpartybilder, bara för att det är så trist med inlägg utan bild. :)


ps. elva timmars sömn kan göra underverk med en trött tjej.

söndag, juni 18, 2006

Trött men glad

En kortis bara.
Jättelyckat smyckeparty idag i hålan trots två återbud. Solen sken, vi var ute, de handlade massor och jag kan köpa nya pärlor och fortsätta pärla! Helgen har inte bjudit på mycket sömn så detta blir allt för idag. På gensyn, vänner.



Av hänsyn till de söta flickorna på smyckepartyt så har jag valt att trolla med deras ansikten, vilket är lite synd, för alla ser så glada och fina ut på bilden. Men men, that´s life.

lördag, juni 17, 2006

Laddad och klar

Det var en bra dag igår då jag var och hämtade smyckena på mina tre ställen. Alla hade sålt och jag blev glad. Tror dock jag ska låta bli att lämna tillbaka smyckena till ett av ställena, de mår inte bra av hårfrisörsprodukter som spray, blekmedel och annat som finns i luften. Silvret blir oxiderat extrasnabbt och sötvattenpärlorna mår inte heller bra där. Men nu har jag iaf testat ett par veckor så nu vet jag. Drömmen hade ju varit att hitta ett par ställen i Stockholm nu i höst eftersom jag kommer att befinna mig där pga studier. En schysst nagelstudio eller en liten söt affär eller en nätshop. Vet ni något så hojta till. Leder det till något bra belönas ni med ett halsband! :)

Allt är nerpackat, prismärkt och sorterat. Imorgon bär det av till hålan som gud glömde för andra smyckepartyt! Dagens bild är värdinnans sommarhalsband som hon får för att hon låter oss husera hemma hos henne imorgon.
Tredje partyt blir någon gång i början av juli, så bor du i Malmö med omnejd så är du hjärtans välkommen att höra av dig och dyka upp.





Nu ska jag iväg på fest och är åter imorgon kväll efter smyckepartyt!
Ha en superskön helg, ni som läser!

fredag, juni 16, 2006

Inför söndag

Idag ska jag till alla mina tre (!) små ställen och hämta in mina smycken och försöka strukturera upp dom inför söndagens smyckeparty. Kanske gör jag en omändring på min fotosida. Tycker där är alldeles för blarrigt och rörigt. Frågan är hur jag ska lägga upp det... Jag kan skapa hur många album som helst så kanske ska sortera efter månad eller något. Får filura på den där under helgen. Allt ska prismärkas och jag ska kläcka något smart rabattsystem som gör att det blir lite förmånligt för kalasbesökarna att handla. Ska sy lite fler smyckepåsar också, om grannens symaskin inte är sur på mig fortfarande. Vi har varit ovänner i två veckor..
Mmmm, jag har att pyssla med i helgen. :) Ska ju försöka få lite mer brunfärg på näsan också. En bild jag skulle vilja ha där uppe i sidhuvudet på blingbloggen får pryda dagens inlägg. Strängen med de röda chipsen kommer direkt från broadway och har inte blivit smycke ännu utan är fortfarande bara på sträng. Vacker färg, right? v

Om någon känner sig manad att hjälpa mig att fixa till bloggens utseende och pryda den med ovanstående hjärta och en fin bild på mig så känn er hjärtligt välkomna!

onsdag, juni 14, 2006

Rosa till mig själv.

Har länge saknat ett rosa halsband. Det är något magiskt med rosa. Så fort jag gör ett rosa smycke så säljs det. Man är alltså inte den enda som är kär i den färgen :)

För en stund sen gjorde jag ett halsband och snart ska jag göra ett matchande armband till. Tror jag ska ha det på mig på söndag. Och vill någon ha det så säljer jag det!



Längd 100 cm när det är öppet.


Våra kära vädergudar har ju skrämts med rapporter om åska och regn och om så blir fallet ikväll så ska jag ha en pärlkväll och återkommer med utlovad bild på annat än snäckor.
Bling med logga

Det har trillat in en del nya beställningar i min mailbox. Trevligt trevligt! :) Jag blir jätteglad varje gång någon har hittat hit och vill köpa något! I sommar bjuder jag på frakten för alla som köper ett smycke av mig.

När kära mor min var i USA bad jag henne köpa en del zätan till mig som jag kunde använda som logga på mina alster. Igår gjorde jag min första zäta-grej. Ett armband och ett par örhänge till plastsyster Emma.

Lite uppochner-ig bild men solen kallar på mig så jag hinner inte sitta här och fixa allt för mycket. För er som är trötta på snäcksmyckesbilderna så kommer det snart annat. Och på söndag är det smyckeparty igen, så efter det kommer det bilder därifrån. Håll tummarna för att solen är med mig på söndag, pls. :)
Sköt om er och sola i lagom stora doser.
Bling-Maria Zäta

måndag, juni 12, 2006

S

S som i Sommar som i Snäckor

Jag är fortfarande galen i snäckorna.
Imorgon ska jag köpa vita glossiga och göra mig ett långt sommarhalsband.
Idag gjorde jag detta lilla set. Fint till vita kläder och en brunbränd kropp! :)
250 kr:-

söndag, juni 11, 2006

Vitt som i romantiskt eller som i snyggt mot brunbränd hud


Igår gjorde jag ett snäckarmband till mig själv. Det är snäckor som är glossbehandlade och sötvattenpärlor mixat. En rättså romantisk blandning men till rätt kläder är det en tuff detalj mot en brunbränd arm. Som tur är blir man ju oftast rättså lätt brun om just armarna. Funderar på att göra en hel kollektion i snäckor med sötvattenspärlor i olika färger. Gröna snäckor med gröna pärlor emellan, rosa, blå och bruna. Armband och halsband, kanske örhänge till. Nu inför alla bröllop och andra sommarfester kan det vara en härligt säljande grej.
Ett långt halsband till mig själv ska jag iaf göra nästa vecka. Pärlaffären på tisdag.
Då ska även kamoflagepärlorna införskaffas, och ett halsband till Mammakatt ska göras.
Någon annan som vill ha något?

obs! det är en lite för mörk bild för att spegla verkligheten.
Ytan i bakgrunden är kritvit och jag hade inte ork att photoshop-pilla med bilden så den får vara så här.

fredag, juni 09, 2006

amerikat

Amerika-stenar

KäraMamman visste vad jag ville ha när hon köpte de brun-gröna chipsen på Beadsworld på Broadway minsann. De blev kanonhärliga tillsammans med olivgröna sötvattenpärlor och silvriga blomdetaljer. Och trots löfte till mig själv att aldrig göra flerradiga armband igen så gjorde jag det. Skam den som ger sig. Det är fortfarande ingen favoritsyssla men resultatet är fint tycker jag.
På översta bilden är färgerna lite mörkare än i verkligheten.
Funderar på att behålla setet själv som en härlig höstdetalj, men om någon hemskt gärna vill köpa det så är det förståss till salu! :) Halsbandets fulla längd är ca 1 meter och armbandet är 18,5 cm. maria.z@comhem.se

Ha en skön helg alla 3. Eller är vi 4 nu? :)



torsdag, juni 08, 2006

Varför ska man inte glittra om man KAN glittra?

Glossiga snäckor. I just love them!
Hos C säljer de som bara den och ingen är väl gladare än jag för det.
Då får jag ju göra fler. :)


tisdag, juni 06, 2006

Fyra nyanser av örhängen





nattsudd

Varför regnar det inte pengar från himmelen?

Vad sägs om tre timmars stirrande in i skärmen och konstant åååh:ande?
Jag säger bara internationella pärlgrossister.
OH MY GOD!
Pärlaffären här i stan kan slääääääänga sig i väggen bigtime.
Fick ont i magen av allt jag ville ha. :) Sant och sjukt.
Måste lägga en order tillsammans med I. Kan inte leva vidare annars.

Mammakäramamma kom hem med en ljuvlig påse med pärlor och lås och grejer för $55. Tack Broadway, I love you! Det var dock bara en liten frestelse, jag måste ha mer! mer mer mer.
Kan lätt tänka mig att sälja både dvdn och grannens ungar för att finansiera det hela.

Nog bäst jag går och lägger mig. :)

måndag, juni 05, 2006

Pärlor, pärlor, pärlor

Sommarpärlor i olika färger och former till specialpris!

Lite somriga halsband, en del med örhängen eller armband till.
Specialpris bara för bloggläsare: 80- för halsband 125:- för seten.




En meter långt (när det är öppet) turkost. Set med örhängen.



Åttio cm långt lila och silver/glasfärgat halsband med 19 cm långt armband.



42 cm långt halsband med tillhörande armband på 20,5 cm. Stenar och sötvattenpärlor mixat.



Aprikost "trä över huvudet-modell" med sötvattenpärlor, snäckor, glasstenar och silvriga fjärilar. "Öglan" är 62 cm om man hade öppnat den och delen som hänger ner är ca 15 cm lång.

klicka på bilderna för större visningsbild och maila maria.z@comhem.se om du vill fynda.

söndag, juni 04, 2006

ett tu tre

Treradigt jobb

Oj oj oj.
Det var svårare och mycket pilligare än vad jag först trodde. Att göra ett treradigt armband. Jag gjorde ett brunt halsband med armband till i höstas till en bekant och nu ville hon ha ett liknande fast i rosa. Jag tänkte att jag skulle passa på att testa att göra ett dubbelradigt armband då det liksom BLIR mer på armen. Vilket pilleri! Det blir det inga fler av, det kan jag säga direkt. Det ska vara kul att pärla. Fast fint blev det. Haha, och dyrt! Tog säkert två tre timmar in total, det där armbandet.

Hade tänkt handla massa pärlor i helgen men det kom annat emellan så det får vänta till onsdag. Men imorgon, imorgon mina vänner, då kommer min kära mor hem från New York. När hon frågade vad hon skulle köpa till mig där, om det var något speciellt jag ville ha så sa jag, "Ja, ett besök i en gigantisk pärlaffär på Broadway".
Igår ringde hon därifrån...
Åh, jag längtar mig blå! :) Kanske finns det lite ny inspiration i bagaget också, man vet aldrig.








fredag, juni 02, 2006

Tid att pärlpyssla

Det lyckas alltid bli fullt i mina veckor utan att jag förstår hur så jag hoppas att helgen bjuder på lite ingenting-tid så att jag kan greja med mina pärlor ett par timmar. Tänkte iaf ta en tur till min favoritaffär och köpa lite skönheter. Beställningen till Norge är klar sånär som på en liten detalj som jag ska köpa idag.
Dags att cykla iväg medan solen skiner!
Trevlig helg alla tre! :)

gammal bild men något i den stilen ser det alltid ut på mitt köksbord...