måndag, juli 31, 2006

Årstidsinspiration

Idag regnar det. Perfekt, för jag behöver både städa och pärla! :)
Jag ska göra lite långa halsband i höstens färger till Cs salong. Mörklila, orange-brun, grönt, svart, blått, guldigt och gult...ja lite sånt.
På något konstigt vis lyckas man alltid längta till nästa årstid rent modemässigt och hösten är min absoluta färgfavorit. Jag älskar när löven är röda, oranga och till slut gula och ligger i högar på trottoarerna. Ska försöka fånga de färgerna i lite halsband för jag tror inte jag är ensam om att gilla dom. Sen får sommarvärmen gärna stanna kvar ett tag till, men hösten är välkommen om någon månad.


söndag, juli 30, 2006

Webalbum

Nu ser det ut att bli lite ändrade planer för kvällen så för att jag ska undkomma med minsta möjliga dåliga samvete för att jag inte publicerar utlovade bilder här så skickar jag alla ev. intresserade och nyfikna till mitt webalbum.
Lejter!

Idag har jag tvättstugan så idag blir det nog fortsättning på gårdagens aktivitet. Fler bilder kommer ikväll när jag har redigerat och fixat. Här, en av önskningarna som är uppfylld. Vita runda snäckor i halsband och örhänge, med mitt Zäta i. :)

Lejter!

torsdag, juli 27, 2006

Hösten räddad!!

Åh, jag är så glad! C som säljer mina smycken ska ju vara mammaledig från och med 1 augusti så jag har varit lite brydd kring det här med att kunna sälja lite för att få in pengar till nya pärlor och stenar så att mitt pysslande inte behöver avta. Idag berättade hon att hennes vikarie nog kunde tänka sig att också sälja mina små saker där på salongen. Happyface! Ska dit nästa vecka så att vi får träffas och jag får ge henne något så att hon vet att jag uppskattar att hon vill sälja mina saker.
I samma samtal där C berättar denna glada nyhet får jag också två önskningar. Den ena mycket lätt att uppfylla då jag hade allt material hemma, den andra lite klurigare men fortfarande på ett hanterbart stadie :)
KUL! Hon hade visst sålt lite halsband idag och ja, ibland behövs det inte mer än så här för att en dag och en höst ska vara räddad!
Långsamt leder också framåt

Egentligen känner jag för en heldag med pärlorna, men samvetet tillåter inte det i den här sommarvärmen. Önskningarna kanske påbörjas i helgen, för det kliar en del i fingrarna även om hettan gör att man tänker något långsammare.

Bjuder på en bild av ett halsband som sin vackra uppenbarelse till trots aldrig blivit såld. Kanske är det för att jag köpte pärlorna vid ett för mig mycket speciellt tillfälle och det är meningen att det ska stanna i min ägo, jag vet inte. Använder inte de där färgerna men samlare som jag är så kan jag tänka mig värre saker än att behålla det. Skulle någon bli sugen på det så är priset 175:- och längden är ca en meter!

måndag, juli 24, 2006

Smått och gott

Så snabbt en vecka nästan passerar. Jag vet inte vad jag gör, men inte sitter jag vid pärlbordet iaf. Ska nog göra det en stund imorgon, för jag har lite "önskningar" att uppfylla och idag var jag i pärlaffären en kortis.

C ska snart vara mammaledig och jag funderar på var jag ska göra av alla halsband och örhängen när hon stänger. Ska jag ta med allt till Stockholm och satsa på att hitta någon som vill sälja/sälja själv på partyn eller...ja så får det bli. Får fylla mitt lilla rum med blingbling :)

Återkommer in a few days!
Ha det skönt!
Maria

En av höstens färger, lila.
Bättre en bild som inte hör till inlägget än ingen bild alls. :)

torsdag, juli 20, 2006

Torsdagstankar

Jag är glad att jag red på kreativitetsvågen häromdagen, för nu är den helt borta - lusten att pyssla. Lite handlar det nog om att jag fattas en del saker, jag har till exempel inga silvermellandelar och inga hjärtan/änglar att pryda smyckena med. Det är nog bra för min ekonomi att pärlbutiken har stängt i två veckor, för oftast ser jag så mycket fint och kan inte låta bli att köpa det. Undrar hur mycket alla pärlor jag har hemma är värda...?! Ska nog inte räkna efter :)

Idag ska jag lämna ett beställt halsband. En kille har beställt till sin sommarsekreterare och det ska bli kul att höra om han tycker om det. Han är den första killen som köpt av mig. Tror detta är hans fjärde halsband om jag inte är snett på det. Sen hakade två vakter på jobbet på, en köpte till sina döttrar och en till sin mamma. Vem har sagt att vakter är tuffa killar? :)
Grannens bror köpte ett armband till sin dejt och ja... det var nog det hela.
Så här ser iaf sommarsekreterarens halsband ut.
Ha en skön sommardag!


klicka för större bild

onsdag, juli 19, 2006

Semestertider

På måndag öppnar pärlaffären igen och då ska jag nog hänga på låset. Har tre "önskningar" att uppfylla. Ett vitt snäckhalsband, ett vitt med ögla och ett rosa med chips och glaspärlor. Tre roliga halsband att göra. Behöver handla vita snäckor, vita snäckskalsdetaljer, silverploppar, hängen och lite nya lås.

I väntan på att sommartiderna ska ta slut (i butikerna bara, jag har gärna sol resten av året) så sätter jag in en bild på det bruna inför-hösten-halsbandet jag gjorde häromdagen.


måndag, juli 17, 2006

Flödande kreativitet

Undrar vad det beror på, att man vissa dagar kan sitta i timmar och producera smycke efter smycke och andra dagar är det totalstopp. Säkert de kvinnliga hormonerna i förhållande till månen eller nåt :)
Har iaf haft inspirationsflyt de senaste dagarna och här kommer lite smakprov på vad det blivit av mitt skapa-fnatt!

En rejäl färgklick för den som är lite tuff och inte håller sig till det traditionella. Rött och cerise. Me like!



Sorry för den taskiga modellen... hon jobbar högst ideellt och är inte fast anställd ;)

Sen ett blått och blått, samma modell. Högst enkelt men med ganska hög upp-piffningsstatus på en vit top och ett par jeans.



Mer imorgon.
Ha det bra alla ni som läser!

lördag, juli 15, 2006

Beställningar

När vi hade smyckepartyt i trädgården här för två veckor sedan så ville en del beställa. Glad för att få hjälpa till och få pyssla mer tog jag beställningar för glatta livet. Dålig affär. Dels måste jag köpa hela förpackningar eller strängar av något som jag kanske inte hade tänkt köpa eller ens tycker är snyggt själv, dels är det inte så jag jobbar. Jag gör liksom det JAG vill göra och kommer på - avslappat och skönt. När man ska göra något som någon annan bett om så handlar det genast om mer press och prestige. Ord jag inte tycker om.
Men nog gnällt nu, 3 av fyra beställningar är gjorda och so far har det gått bra. Det är nog mest en olustig känsla jag framkallar när jag inser att jag måste handla och prestera.
C ville ha ett halsband med ögla, i vitt. Tyvärr var inte de vita sötvattenpärlorna borrade med speciellt stora hål så de kunde inte utgöra själva halsdelen utan fick vänta till jag kom till de nedhängande delarna. Änglar i ändarna. Får se vad hon tycker ikväll. Spännande!



En annan tjej beställde ett halsband i samma modell men som skulle passa till jeans. Ledorden var grått, vitt, blått, sötvattenpärlor och silverdetaljer. Just blå sötvattenpärlor är lite klurigt att hitta, om man inte vill ha babyblå, så jag mixade in lite chips och glaspärlor i blått och körde med vita sötvatten. I ändarna små hängen som är supersöta. Bead queen. :) Vill inte I som beställde det ha det så kommer ni se mig med det i höst, för jag gillar det mucho.





Det bruna halsbandet jag gjorde häromdagen såldes kvickt och idag håller jag på med ett nytt, lite andra stenar men i samma färger. Tror nämligen att brunt kommer att vara Färgen i höst också. Lika bra att göra ett litet lager.

Nu ska jag marinera kött och sen är det grilltime med grannen C hos någon kompis till henne.
Bye for now!

fredag, juli 14, 2006

Överraskande öglepinnar

Rosa snäckor och guldgula härliga glaspärlor. Somrigt, eller hur?
Hade ingen direkt plan när jag satt igång att trä pärlor på öglepinnar och ibland blir resultatet en överraskning. Det är roligt att jobba med den tekniken och jag kan tänka mig att göra fler set om någon är intresserad.

Har även gjort ett halsband till grannen C som hon hade önskemål om. Sparar den bilden till morgondagens inlägg!

Happy helg alla!


klicka för större bild

onsdag, juli 12, 2006

Fullt hos C igen


Pärlleveransen kom igår. Att umgås nere vid havet lockade mer än att sitta inne och svettas och pärla så dagens inlägg är bildtomt. Har varit och lämnat smycken hos C igen efter smyckepartyt, så att hennes salong åter blingar. :)
Hon tycker det är så kul att sälja mina grejer och jag är självfallet så glad över det. Idag sa jag åt henne att om hon säljer för mer än si och så mycket under juli så är det röda setet hennes. Hon har tittat på det länge men efter att ha gett henne tre halsband och ett par örhängen på kort tid tyckte jag att det kändes lite maffigt att slunga iväg det röda också, men det här kändes bra...hon säljer och får det röda. Jag tjänar inte så mkt på det men i början så här så får man vara glad för den gratis reklamen man får iom att ens smycken syns på de som köper dem.

Längtar till Stockholm i slutet av augusti och alla nya inköpsställen jag kommer att hitta. Tyvärr är det ju inte billigt att handla i pärlaffärer men när man väl stigit in så har "pärlshoppingjäveln" tagit en och man kan inte låta bli. Med lite tur så hittar jag ett ställe eller två som vill sälja mina grejer så då kanske det kan gå plusminusnoll iaf. Då är jag nöjd!



Äsch det är ju tråkigt med inlägg utan bild, ni får titta på ett grönt snäckset som jag lämnade hos C på salongen idag. 250:- står det på prislappen.
Sköt om er!

tisdag, juli 11, 2006

I väntan på leverans och höst

I väntans tider

Det har varit lite tid för pärlande de senaste dagarna, med undantag för ett armband till födelsedagsgrisen som fick halsbandet. Samma färger och teknik, riktigt fint! Ja och i lördags, jag trotsade värmen en stund och satt vid mitt bord och pärlpysslade lite. Har -tyvärr- börjat tänka lite i höstfärger för att vara beredd sen när alla vill ha match i brunt och de gyllene färgerna. Ett lååååångt halsband blev det, med massa sötvattenpärlor och lite glaspärlor. I ändarna brickor med texten "Made with love" :)

Det får räcka som uppdatering tills jag får min leverans av pärlor och snäckor vilken dag som helst.




Och om någon vet ett litet gulligt ställe i Stockholm som skulle kunna tycka det var kul att sälja mina smycken så hojta till, jag är på plats i huvudstaden i augusti!

fredag, juli 07, 2006

Turkos present

Födelsedagspresent

Ända sedan jag började göra smycken har barndomsväninnan sagt att hon velat ha ett turkost halsband och ända sen samma tidpunkt har jag fått prestationsångest så fort hon sagt det. Vi har helt olika stil och jag är mer bred i mitt tycke än vad hon är så det har liksom inte blivit något. Nu är det så att hon fyller år idag och jag var en tur till Göteborg i början av veckan och hamnade på Pärlehuset och där fanns de äntligen. De turkosa pärlorna som skulle bli väninnans födelsedagshalsband. Modelltankarna har ändrats fram och tillbaka men idag bestämde jag mig för att prova öglepinnetekniken och nu ska jag skryta för jag är sååå nöjd med det och tycker det är jättefint.

Hoppas att hon också tycker det!


Nu sticker jag på födelsedagkalas.
Ha en skön helg!

torsdag, juli 06, 2006

Smyckeparty nr 3

Hemma bra!

Jag och min granne C bjöd in de andra i huset och våra vänner och bekanta till smycke och hudvårdsparty i trädgården idag. Hur mysigt och lyckat som helst.




Vattenmelon, andra frukter och bär, salta pinnar, hinkvis med cider och vatten och bara ben! Kan det bli bättre? (Ett tips om ni ska servera kall dryck i flaska eller burk i sommar. Frys in vatten i plastpåsar eller småburkar. Fyll en hink/tunna med drickaburkar varvat med de stora isblocken ur plastpåsarna/burkarna. Funkar hur bra som helst och håller drickan kall även när Sverige får högsommarvärme!)



Som en sidekick kom faktiskt en bloggbekant också. Sånt är alltid kul. När folk från nätet vågar!


Tre-fyra beställningar trillade in och jag är jättenöjd med det tredje smyckepartyt!
Är någon sugen så bara hojta till, om ni bor i närheten av Malmö dvs.
Bye for now. Var rädda om er i solen!


lördag, juli 01, 2006

Himmelriket

För några veckor sedan satt jag och pärlsurfade en kväll. Jag hittade ett företag i USA som sålde pärlor och tillbehör till grossistpriser. Eftersom frakten till svea rike är så dyr så nöjde jag mig med att klicka bort en timme eller två och tråna och ååååh:a...och beställa en katalog.
Nu är jag så lyckligt lottad att min mor åker till USA igen, hon var ju där i påskas, men åker alltså tillbaka i augusti igen. Eller hon ska till Puerto Rico men åker via USA för att hämta upp a couple of friends so to speak. Vissa har det bra! Däribland jag faktiskt, för nu kan jag beställa pärlor från det där himmelriket och adressera paketet hem till en av mammas väninnor och så hämtar mamma det när hon kommer dit och tar det med sig hem till mig! Perfekt!

Såg helt underbara så önskelådor eller vad man ska kalla dem. Små silvriga eller guldiga hängen att ha i en kedja om halsen. 2*2 cm med öppningsbart lock för att man ska kunna skriva sin önskan på en lapp och stoppa i den lilla boxen och förvara nära hjärtat. Ska beställa hem många. Gud så gulligt liksom! Kommer ihåg att jag för något år sen befann mig någon helt annan stans än i himmelriket och skrev ett så kallat änglabrev. Där ska man skriva vad man önskar sig mest av allt och sen ska man bränna brevet. Killen som var det bästa i mitt liv vid det tillfället blev aldrig min...trots änglabrev. :)