torsdag, september 28, 2006

Platsreservation

Tjoho!
Nu är plats reserverad på STREET julmarknad, lördagen och söndagen den nionde och tionde december. Hoppas jag får vara med, det hade varit såå skoj att själv få sälja sina alster som omväxling till att ha dom till försäljning hos vänner och bekanta.

Kreativiteten har inte haft några gränser de senaste dagarna och det här med lintråd och lite större stenar och pärlor är verkligen kul att jobba med. Höst/vinterkollektionen går i mestadels varma (bruna, gula, höstiga) färger men jag har stuckit in en del wildcards i form av rosa och ljusblått också.





Hej so long!

söndag, september 24, 2006

Blingbling by Me goes Street

Här kommer bilder på ett par lintrådshalsband till.








Navellånga. Garanterat nickelfria. Ett ex av varje - exklusivitet. :)
(övar mig på att inte skämmas för att promota mina alster)

------------------------

Igår var det smycketema på Street Hornstull. Jag skickade länken till mamma för att hon skulle få se vart jag skulle sextio mil bort som hon är. Hon skrev "du klår många av som med dina smycken" och jag log såklart och tänkte "söta mammor, dom tycker alltid att deras barn är brabättrebäst", men vet ni vad? Där på Street kände jag att jag mycket väl hade kunnat platsa, fick inte alls dåligt smyckesjälvförtroende och nu håller jag som bäst på att hitta ett bord att hyra vid julmarknaden. Jag? Wow, det trodde jag inte!

Måste ta fram en liten logga att stämpla/trycka/klistra på en etikett som ska finnas på alla smycken. Nu kör vi!

/ Blingbling-Maria

fredag, september 22, 2006

del 2

Hösthalsbanden fortsätter..
Har fler men sparar lite på dom. Återkommer imorgon efter Street!



Synd att den mörkröda färgen inte riktgt kommer fram på bild nr två, men jag lovar - den är underbar.


Ett klick på bilderna förstorar dom.






Hösthalsband




Så, nu har jag fotograferat och redigerat. Hemma i Malmö hade jag ett superbra ställe där jag tog de flesta smyckebilderna, här är det fortfarande lite krångligt att hitta bra ljus, men jag provar mig fram.

Alla halsbanden är ungefär "navellånga" och trädda på naturlig lintråd som är vaxad. Pärlorna är antingen av glas eller trä. En del halvädelstenar finns också med.
Voila!






Funkar tji att ladda upp en miljon bilder i varje inlägg så jag får splitta upp det lite.
Dåliga och bra pärlaffärer i Stockholm

Men gud! Jag trodde allt skulle vara större, bättre och den biten här uppe i hufvudstaden. Sämre pärlbutiker har jag inte sett. Den vid St Eriksplan, "pärlparadiset" var rent ut sagt värdelös. Tom, mörk och jag köpte inte en sten. Den på Renstiernas gata var väl okej egentligen, sortimentsmässigt. Lite mainstream bara. Ett plus för att allt var styckevis. Även silverdetaljer. Men för små och pluttiga stenar och pärlor. Jag är inne i en period av stora stenar. Köpte iaf grejer för ynka 40 kronor och det gör ju att min budget i Pärlehuset på Tegnérgatan (bästa butiken hittills) blir desto större.

Ska försöka fota lite i köket nu, för solen skiner och det är förmiddag.
Får se hur det blir. Ha det gott alla!

och fler butikstips emottages gärna. i stockholm. för jag är säker på att det finns fler. det måste det.

torsdag, september 21, 2006

Lintråd och stora pärlor

Nu hänger det tolv rykande färska halsband här. Vaxad lintråd och lite större pärlor av glas, trä och snäckor är verkligen en härlig kombination. Jätteskoj att göra, friare tänkande och så blir alla så himla olika varandra bara man byter färg på tråden.
Ska försöka komma med bilder på dem, innan veckan är slut. Härliga höstfärger att se fram emot. Mörkrött, grått, lejongult, gyllenbrunt och lite grönt, lila och blått.

Och idag ska jag ta mig till den där pärlaffären jag fått tips om, som bara har öppet på torsdag eftermiddag. Ciao so long!

söndag, september 17, 2006

Smycka dig!

Nästa helg, den 23:e och 24:e är det Tema Smycke på STREET Stockholm, Hornstull. Tyvärr kostar det lite mycket att hyra bord där i jämförelse med hur mkt färdiga smycken jag har här uppe, men jag ska dit och botanisera och inspireras. En work shop med tema Skrot lockar också. Ser alltså fram emot nästa helg riktigt ordentligt.

onsdag, september 13, 2006

Plingpling! (Eller Blingbling!)

Idag plingade/blingade det till och jag gick ut ur pärlaffären med läckerbitar för över tre hundra kronor och senare ut ur köket med fyra nya halsband. Ska be om hjälp med fotobiten för dom jag bor med kan sånt där - så senare. Eller om Ediets kanske vill assistera...?! Bilder kommer iaf senare. Blev vaxad lintråd och pärlor i rött, blågrönt, brunt och guldigt. Höstigt och härligt. Ska skicka ner dom till skåneland för försäljning. Skönt att skaparlusten dök upp, den har lyst med sin frånvaro ett tag.

tisdag, september 12, 2006

Inte bra, inte bra...

Jag är verkligen usel på att pärla just nu. Det snurra på mycket i skolan och med nya staden. Jag tänker ofta att jag ska göra ett si eller sånt halsband eller nåt men sen kommer jag inte längre. Ett par lintrådshalsband hann jag dock med innan jag kom in i den här pärlapatin, så jag bjussar på en bild på ett brunt och svart halsband.

Hoppas jag är tillbaka snarare än jag själv kan ana.

Take care!



onsdag, september 06, 2006

Blågult


En snabbis, bara för att presentera något.
Blått och guldgult på lintråd.


söndag, september 03, 2006

OJ

Så fort tiden går. Jag har varit i Stockholm i över två veckor och inte en enda smyckebild har jag bjudit bloggen på. Illa illa...

Det hände nåt skoj the other day. Jag vann ett presentkort i pärlaffären. På 500 Kr! Gud så glad jag blev. Det är verkligen något jag kan slösa mkt pengar på. Nu ska jag gå och handla de där dyra pärlorna som jag inte brukar kosta på mig och bära hem ett stort lager. =)

Hoppas att denna veckan ska bjuda på lite pärlahumör och lite bilder. Nytt minneskort till kameran är på väg så snart kan jag inte skylla på det. Antar att stockholm helt enkelt frestar med för mycket annat kul, men när regnvädret kommer oftare sen i höst så pysslar jag nog mer.

För bilder: http://mariaz.webalbum.se - där finns lite smyckealbum om ni vill titta. Återkom gärna med adresser till era egna smycke/pysselsidor ni som pysslar. =)

Ha det gott!
Maria