tisdag, oktober 31, 2006

Merry Bling-bling Christmas

När jag gjorde halsbandet hade jag "kvinnligt, juligt, rosa-bandet och Blingbling" i tankarna. Här är resultatet och det är inlämnat!
Och...viktigt! (om det nu är någon som läser här som är intresserad)
Auktionen är flyttad till lördag om en dryg vecka - alltså den elfte november.

Spännande!




lördag, oktober 21, 2006

Aktion/Auktion

Nu har jag varit och hämtat pärlor och material i pärlaffären (Pärlehuset, Tegnérgatan, Stockholm) för 250 kr och ska skapa valfria smycken av det som ska lämnas in i affären senast 1 november. Därefter ska det bli auktion i butiken, den 4 november, till fördel för Stadsmissionens kvinnorörelse har jag för mig att det var. SKOJ SKOJ!

Mitt pysslande har legat nere ett tag så det ska bli skoj att pärla loss. :)
Har också två "beställningar" att färdigställa - så sysslolös behöver jag inte vara.

Kom och var med på auktion den 4 november om du inte är uppbokad!

lördag, oktober 14, 2006

Pärlor.

Jag fick ett mail...
20% på glaspärlor hos Pärlehuset nästa vecka! Och en om det var tävling (?) och tillverkning av smycken som ska auktioneras ut och pengarna ska gå till bra saker. Läste inte så noga men det ser ut som om nästa vecka ska gå i pärlandets tecken igen. Har legat lite nere en stund nu, så det ser jag fram emot.

torsdag, oktober 12, 2006

Höstnytt på salongen

Igår ett glädjande besked. Min kära mor var och såg om ena salongen i Skåne som säljer mina smycken. Hon kom hem med en hygglig summa och jag blev glad. Inte så mycket för pengarna, utan för att jag får fint betyg. Kunderna tycker om mina smycken och jag får fortsätta pärla.

Nu har vi tagit bort allt som påminner om sommaren, allt förutom en stor skål med örhängen, och ersatt med ny kollektion. Gissa vad. Lintrådssmycken såklart! :)

Undrar vad nästa grej ska bli i mina fingrar. :)

So long!

onsdag, oktober 11, 2006

Blingbling comes out!

Lintråds-manin har lagt sig lite, men innan den gjorde det så plåtade jag de senaste alsterna. Här kommer ett litet smakprov.
Antar att det blir fart på pärlandet igen när alla halsbanden är hemma igen och jag kan se vilka färger som är minst representerade och fylla på med just dom. Just nu är dom dels på väninnans jobb, dels på salongerna nere i Malmö.

Annars?
Mkt tankar just nu.
Och så är jag "outad" - personalen i favorit-pärlaffären har hittat hit. =)




Röd ovaxad bomullståd. Mitt eget.



Ha det bra där ute!
/ Maria

söndag, oktober 08, 2006

Street i Malmö

Det blev inget pärlpysslande och inte heller något besök i pärlbutiken igår. Himmeln öppnade sig och jag vävde en kokong runt mig och satt vid skrivbordet och grejade med annat istället. Skönt och behövligt.

För er som inte bor i stockholmstrakten kan jag meddela att underbara STREET ska köra igång i Malmö också! Street i Malmö
Ett, enligt mig, utmärkt sätt att låta oetablerade/mindre designers och kreatörer att få synas och höras utan en massa byråkrati. Och för mig som alltid har prisat Stockholm kom detta som en kanontrevlig överraskning. Jag vet att jag på bokloppisen vid kanalen Södertull i våras sa att det behövs mer liv och levande saker i Malmö - detta är precis vad jag menar. BRA!

lördag, oktober 07, 2006

Glas

Lördag idag. Typiskt sitta-inne-vid-sitt-bord-och-pyssla-väder är det också. Me like!
Jag ska ta en tur till pärlaffären och meddela att AF hemma i Skåne inte beviljar arbetspraktik här uppe. Känns tufft men livet har lärt mig att det kommer något gott ur allt så jag försöker ta det med ro. Vindar har vänt förr :)

En väninna har adopterat ett tjugotal halsband på lintråd och säljer dem på sitt jobb. Strålande affärer. En tjej bad mig när jag träffade henne, att göra ett halsband med små glaspärlor och lite större glas/pärl-stenar i öppen modell och vanligtvis är jag inte glad för beställningar då det inte är för andra jag skapar utan utifrån min egen lust och inspiration, men jag har tänkt göra ett glashalsband ganska länge så jag sa ja. Fint blev det också. Hon var supernöjd och ville ha ett till fast lite mer i festlig utformning, till "den lilla svarta".




Precis min smak. Enkelt men förgyllande. Zimpel Lyx.
Zäta är för er som undrar, mitt efternamns första bokstav - därför gillar jag den. Och att göra saker på ett enkelt sätt är mitt livs melodi och lyx, ja det gillar vi väl alla i vardagen.

Hoppas ni får en skön helg!
/ Maria

måndag, oktober 02, 2006

Zimpel Lyx

Det känns nästan lite overkligt, men himla häftigt. Att jag ska ha ett bord på Street (som jag för övrigt har hört ryktas ska köra igång i Malmö också) julmarknad. =)

Just nu funderar jag lite över en etikett. Tror att jag har kommit en bit i tankebanornas djungel. Namnet är näst intill klart. Ett Z ska vara med, för det känns JAG. Tror att det kommer att bli "Zimpel Lyx". Det speglar mitt liv och min allmänna smak bra. Finns det en lätt väg så tar jag den, det ska vara lätt och enkelt. Sen är ju lyx något jag inte kan leva utan. Vardagslyx. "Zimpel Lyx" - jag tycker det känns bra! Vad tycker du?

Planer framåt är under behandling...:)