fredag, november 10, 2006

Smyckeauktion

Imorgon gäller det!

Smyckeauktion på Pärlehuset i Stockholm, där pengarna går till välgörande ändamål (hemlösa kvinnor)
Ta med dig en väninna, mamma, dotter eller någon annan och gör en god gärning i kombination med ett fynd! Julklappshandla kanske eller unna dig själv ett unikt smycken.
Vi är ett stort antal oetablerade designers som har gjort smyckena som auktioneras ut och ser gärna att lokalen blir smockfull så att de hemlösa får mycket pengar!

PÄRLEHUSET I STOCKHOLM KL 11 imorgon lördag! KOM =)

4 Comments:

Blogger Mi said...

Hej hej! Tänkte bara höra så att det är okej att jag länkar till din blogg från min... Om du vill bli bortplockad får du hojta till!

9:23 fm  
Blogger Lotta said...

Men hur gick auktionen då? Var du där för att bevaka ditt smycke?

Fina örhängen här ovan! Tror också det är en bra strategi att ha saker till olika priser. Lycka till på julmarknaden!

8:48 fm  
Anonymous Anonym said...

Istället för att koncentrera oss på att föra människor tillbaka till det grundläggande behovet för hemlösa människor utvecklar vi verksamheter utifrån de problem som oftast uppstår i hemlöshet. Om ett hus brinner är det väl självklart att vi släcker branden först innan vi utreder orsaken till branden. Jag tror att all hjälpverksamhet måste börja med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa, då kan vi inte fortsätta bygga upp olika verksamheter som idag bara i Stockholm omsätter miljardbelopp. Jag tror att vi kanske måste lära oss förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska, kontrollera eller känna sig behövda. Det är inte heller en väg att känna sig god inför andra och sig själv på den hjälpbehövandes bekostnad. Vari ligger ödmjukheten i att bygga upp olika organisationer, förse människor med höga löner, äga fastigheter, driva enorma reklamkampanjer som kostar miljoner på de hemlösas bekostnad? Alla dessa myndigheter och organisationer (ca 900 st i Sverige) som jobbar med hemlöshet tycks ha någon övertygelse om sin egen godhet, men varför ökar då hemlösheten för var dag som går? Människor ska inte behöva hamna i klorna på vare sig social eller frivilligproffs. Vi borde tillsammans med alla medel kämpa för att behålla varandras grund och värdighet. Inte nådigt dela ut smulor av vårt eget överflöd. Vi kan i alla fall inte skylla på att hemlösa inte skulle ha råd med bostad, socialtjänsten betalar idag 30 000-40 000 i månaden för en säng åt dessa människor i sina egna och i frivilligorganisationernas regi. Varför kan inte alla dessa pengar användas till hyra i en egen bostad och omformulera alla dessa organisationsmänniskors välvilja till stöd i hemmet för att behålla den för de som vill och behöver det?

Rolf Nilsson
Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa

7:49 em  
Anonymous Anonym said...

Var i ligger den egentliga skillnaden mellan att ca 900 organisationer i Sverige som tigger pengar i utsatta människors namn från stat, kommun och godtrogna människor och de som tigger i sitt eget namn? När dessa organisationer i grunden inte gör någon skillnad. När det nu finns människor som känner sig tvingade att tigga på våra gator för sin överlevnad, då är det väl mer realistiskt att de själva får pengarna och använda dessa efter sina egna behov, än att chefer med hela sin stab i olika organisationer legalt kan tigga i andra människors namn för att få tillgång till dom. Cheferna i dessa sammanslutningar har häpnadsväckande höga löner av att tigga i utsatta människors namn, medan de utsatta, i vars namn de tigger i, är och förblir lika fattiga. Vilka är det då som visar vägen för tiggeriet?
För bara några år sedan var julen den tid då de så kallade frivilligorganisationerna med pompa och ståt använde människors innersta känslor för att tigga pengar i utsatta människors namn, Idag är organisationstiggeriet en vardaglig bild, i form av bössor på stadens gator, stora designade (av inhyrda PR konsulter) påkostade affischer, radio, tv, tidningar, Internet eller genom telefonförbindelse. Av alla dessa tiggerikampanjer för att hjälpa hemlösa människor blir många människor grundlurade (hjärntvättade) till att det skulle saknas pengar. Det är inte bristen på pengar som är problemet, det brister i att kunna erbjuda människor ett eget hem. De egna hemmen eller bostäderna finns inte att tillgå, varken hos organisationerna eller hos de myndigheter som av regeringen utsetts och tillsammans får mångmiljardbelopp av våra skattepengar för att hjälpa människor utan eget hem. För med att hjälpa hemlösa människor måste vi väl mena att han/hon ska slippa vara det? Varför omformulerar då inte myndigheter och organisationstiggeriet till att gälla egna hem och bostäder, istället för pengar?
Kanske beror det på att samma tjänstemän i myndigheter och personal i organisationerna som idag får sina löner av stat, kommun och godtrogna människor för att hjälpa hemlösa då skulle vara tvungna att ställa samma ogenomförbara krav på regeringen de själva har. Det orimliga i uppgiften att hjälpa människor utan eget hem, när det inte finns några att erbjuda.
Så för att detta omöjliga uppdrag inte ska komma till övriga befolkningens kännedom och kräva vad det egentligen handlar om, omformuleras hemlösas behov till att istället handla om vad organisationen behöver för att överleva och det handlar om pengar. Men vilka får betala det yttersta priset med detta förhållningssätt till våra medmänniskor?
Bara i Stockholm står det närmare 200 000 människor i kö för en hyresrätt och vi har ca 5 000 hemlösa, men våra politiker anser inte att det är ett bostadspolitiskt problem. Vad är då problemet för alla dessa människor?
Vi kan inte skylla på att människor inte klarar av att bo i de billiga bostäder som inte finns att tillgå eller byggs. Det som nu sker utöver allt detta är att alliansen försöker sälja ut och ombilda så många hyresrätter som möjligt till bostadsrätter.
Det hjälper ingen hemlös eller någon av de människor som köat för en hyreslägenhet med dräglig hyra i många år att också få ta del av möjligheten till den mänskliga rättighet som en egen bostad är.
Den rättigheten är idag en handelsvara!
Det här handlar inte om färgen på röstsedlarna. Det här handlar heller inte om pengar.

Det handlar om vilja!


Rolf Nilsson
Föreningen Stockholms hemlösa

9:28 em  

Skicka en kommentar

<< Home